Blomkåls ris
1-2 blomkålshuvuden
Kokande vatten
50 g smör
salt och vitpeppar
Riv blomkålen på den grova sidan på ett rivjärn. Koka upp rikligt med vatten. Häll blomkålen i det kokande vattnet och koka i 1 min. Häll över i durkslag och låt rinna av. Lägg upp i serveringsfat, blanda i smöret så det smälter in. Salta och peppra.
Kycklinggryta
4 Portioner
3-4 kycklingfilé
ca 5 champinjoner i stora bitar
5 uppklippta soltorkadetomater (ej dem som är i solrosolja...)
20 cm purjolök, gärna från de mörka bladen, stora bitar
4 pressade vitlöksklyftor
2 msk torkad dragon
havssalt, peppar
2 msk dijonsenap
2 msk fisksås (om man vill)
2 dl vispgrädde
2 dl cremefraiche
Stek kycklingbitar så de får fin färg, lägg över i en gryta. Stek svampen tills fin färg och lägg över i grytan. Tillsätt övriga ingredientser och låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 15 min.
Nu till kvällen festade vi lite på räkor, salami, brie, och osttärningar. =)
Det ser onekligen gott ut! Blir ju hungrig igen :)
SvaraRadera=) ja det var en riktig höjdare faktiskt!
SvaraRaderaMåste prova, blomkålsmos är också supergott! :)
SvaraRaderaJa jag hittade ett recept på det häromdagen. tänkte att det oxå måste prövas =)
SvaraRadera