...på hummer.
4 personer
Ingredienser:
2 kokta humrar
8 champinjoner
smör
1 msk konjak
1/2 msk mjöl
1/2 msk smör
2 dl grädde
1 äggula
1 dl riven parmesan
salt, peppar
riven ost till gratineringen
8 champinjoner
smör
1 msk konjak
1/2 msk mjöl
1/2 msk smör
2 dl grädde
1 äggula
1 dl riven parmesan
salt, peppar
riven ost till gratineringen
Dela humrarna på längden och ta ut allt kött, även ur klorna. Ta vara på skalhalvorna. Skär champinjonerna i klyftor och fräs dem sakta i lite smör. Skär hummerköttet i bitar och lägg det bland champinjonerna. Värm sakta och häll i konjak.
2. Fräs mjöl och smör i en kastrull och tillsätt grädde under kraftig vispning. Vispa ihop äggula med lite grädde och tillsätt det i grädden, det får inte koka. Salta och peppra och vispa ner osten, smaka av, såsen ska vara ganska tjock.
3. Blanda försiktigt såsen med champinjonerna och hummerköttet. Fyll hummerskalen med blandningen och strö på riven ost. Gratinera under grillelementet tills ytan fått en vacker gyllenbrun färg. Garnera med färska örter och servera genast.
Lycka till =)
PROVA!! Det var kanon gott.. =)
SvaraRadera